Szociális és gyermekotthonok támogatása

Szervezetünk kiemelt figyelmet fordít a szociális és gyermekotthonok támogatására.

Ezeknek az intézeteknek olyan speciális tanulást elősegítő eszközöket vásárolunk, melyekkel növelni szeretnénk a gyermekek esélyegyenlőségét (Vakok Batthyány László Intézete).

A nehéz helyzetbe került családokra is gondolunk amikor az anyaotthonokban élőket segítjük. Az itt élő gyermekek önhibájukon kívül kerültek ezekbe az otthonokba. Alapítványunk az életkörülményeik javításában nyújt segítséget. (Szoc. és Rehab. Anyaotthon).

A csecsemőotthonok támogatása is fontos feladat, mi ugyan nem tudjuk pótolni az otthon melegét, de az általunk vásárolt eszközökkel, játékokkal próbálunk az intézménynek segíteni abban, hogy a gyermekek jobb körülmények között élhessenek. (Fővárosi Egyesített Csecsemőotthon).

Ezekben az intézményekben sérült, állami gondozott, otthonról elmenekül, esetleg árva gyermekek élnek. Örömmel tölt el bennünket, hogy olyan eszközök beszerzésében, megvásárlásában tudtunk segíteni, amely a gyermekek számára nélkülözhetetlen, esetleg elérhetetlen, és mosolyt csalhatunk a gyerekek arcára.

A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember.”

                                                                                               (Antoine de Saint-Exupéry)